2011. július 10., vasárnap

Hálós sapka variáció


Kedvet kaptam Tünde hálós nyári kalapjának elkészítéséhez. Sajnos nem mindenben követtem az ajánlásokat, 3-as helyett 4-es tűvel horgoltam és másfajta fonalat választottam. A horgolásleírást pontosan követtem, de a felénél már láttam, hogy jóval nagyobbra sikerült a sapim. A 6-8 éves méretet céloztam be, de még nekem is nagy volt a félkész fejrevaló. Gondoltam egyet és a 25. sornál befejeztem a horgolást és még 3 szűkítő sort horgoltam passzénak. Az első sorba 3-as láncszem ívek követték egymást, második sorban 2-es és 3-as láncszemívek
váltakoztak, a harmadik sorban pedig 2-2 láncszemív követte egymást. Így sikerült a fejemre húzni a sapkát, de a formája egészen más lett.
Veletek is előfordult már, hogy más tűvel, fonallal egészen más kerekedett ki a horgolmányból, mint az eredeti leírásban szereplő darab?


Fonal: Costa 50g, Barka-Gilice (passzé)
Horgolótű: 4-es

2011. július 7., csütörtök

Türkiz kalap

Készült egy új fodros szélű kalap 6-8 éves kisasszony fejére.

Fonal: Barka,Tavaszi szél
Minta: saját
Leírás hamarosan olvasható.

2011. július 6., szerda

Türkiz nagy lyukas sapka

A korábbi hálós sapinak meszületett a kistestvére. Persze nem pont ugyanolyan, mert nem tudok két egyforma sapkát készíteni, de hasonló.



Fonal: Barka, Tavaszi szél; Basics
Minta: saját
Leírás hamarosan olvasható.

2011. július 4., hétfő

Hol késik a nyár?

A hétvégét egy kempingben töltöttük és olyan hideg volt, hogy a gyerekekre harisnyát adtam a nadrág alá és kabátban, sapkában játszottak a parkban. Hihetetlen, hogy júliusban ilyen idő van. Remélem, hamarosan megérkezik a nyár és mehetünk a Duna partra csigát és kavicsot gyűjteni. A tavalyi gyűjtések eredményét megmutatom.







Gyerekkorom óta kedvenc strandi elfoglaltságom a csigagyűjtés, a rajzos csigából van a legtöbb a vödrömben. Otthon beáztatom Domestosos vízbe egy éjszakára, hogy megtisztuljom, aztán elő a hobbi fúrót és lehet lyukasztani. Próbáltam korábban tűvel és kalapáccsal lyukat ütni a csigán, de nagyon sok eltörik a művelet során. A fúróval is kb minden tizedik eltörik, de ez még így is jobb arány.
A sapka is saját gyártmány.