2013. február 27., szerda

Manósapka balerináknak

A fejtetőre fésült balerinakonty semelyik meglévő sapka alá nem fért be, vagy a fülekig nem ért le a sapka. Ezt az életbevágóan fontos problémát kezeli megnyugtatóan a legújabb kedora-sapka. A pom-pom 9 évesen már kicsit ciki, így lettek a sapka csúcsán táncoló bogyók.

2013. február 25., hétfő

2013. február 22., péntek

2013. február 20., szerda

Népviseletek - francia

Következő keresztszemes sorozatom a népviseletbe öltözött párok. Kezdjük a franciákkal:

2013. február 18., hétfő

Egy kosár gomba 5.

A kordkeretes képeket egy lécre húztam rá.
Nagyon szeretem a témasorozatokat, variációkat, készült több gomba is, csak még nincs bekeretezve.

2013. február 15., péntek

2013. február 13., szerda

2013. február 11., hétfő

2013. február 8., péntek

Egy kosár gomba

Korábban sokat hímeztem keresztszemest. Egyik kedvenc mintám a gomba.

2013. február 6., szerda

Farsangi nyuszik

Mostanában kissé legyűrtek a tennivalók és a betegségek, de azért készülget néhány apróság. Aktuális feladat a farsangi jelmez. Tavaly készült egy nyuszika, most lett két nővérkéje fehér és barna színben.
Az új jelmez egyszerű sortoverál elöl cipzárral záródik. Szabásminta: gyerekburda 2009, 629-es modell, 122-es és 128-as méretben. A füleket meglévő hajpántra varrtam rá.

2013. február 4., hétfő

Medveinvázió

A maci valahogy magától értetődött. Mármint hogy csinálni kell. Mert a macikat mindenki szereti. És az is magától értetődött, hogy alkalmazkodni kell az időjáráshoz. Tél derekán az ember már csak jegesmedvéket lát maga előtt...


Igor sokak szerelme lett. Kedves, puha fehérségével, és a cuki sáljával. Rögtön érkezett a kérés, hogy lehessen más színű sállal is kérni, például türkizkékkel.


Többen kérdezték, hogy miért nincs barnamedve. Nos, azért, mert télen a barnamedve az igazak álmát alussza, és alussza, és alussza. De jó is neki. Na de szombaton végre ő is előbújt!


Ő Misa, a barna maci, aki még hálósapkában várja, hogy végre kitavaszodjon. Miért éppen Misa? Még az 1980-as Moszkvai olimpiának volt egy kedves Misa-maci kabala figurája. Reméljük, ő is legalább annyira kedvenc lesz, mint annak idején az a maci.