2009. május 28., csütörtök

Narancs virágos

Öt hónapos kislánynak készült a virágos kisruha (B 9801) kalappal (B 2008/07, 136).



A ruha Prágába utazik leendő gazdácskájához!

2009. május 14., csütörtök

Félkör szoknya két változatban

A félkörbe nyomott anyagok közül a türkizkék a kedvencem. Terítő már készült belőle, most megvarrtam magamnak szoknyának is.


A szoknyának megvarrtam a terhes változatát is az egyik sógórnőmnek. A derékrészét jó magasra szabtam, hogy a végefelé is beleférjen a pocak. Hátul gumival állítható a derékbőség.



Blúzból kisruha

Korábban varrt smokkolt kislány blúzt belevaló gyerek nélkül többen babáknak való kisruhának nézték. Innen jött az ötlet, hogy ezt a szabásmintát kicsit variálva kisruhának is elkészítsem. Az eredeti blúz szabásmintáját (B 2009/03,136) összehoztam egy hasonló szabású kislányruha (B 2008/07, 135) szabásmintájával. Így készült el ez a narancssárga virágos darab. (Sapka: B 2008/07, 136)

Tündéri kétrészes folytatódik

A kétrészes babaruhából újabb példányok készültek. (Burda 2008/07, 134). A kék virágoshoz tartozó kalap: Burda 2008/07, 139. A rózsaszín fodros kalap pedig 136-os modell.



2009. május 5., kedd

Végre a kisfiúk is!!!



Néha furdal a lelkiismeret, hogy csak a kislányoknak varrok habos-babos ruhákat és a fiúkat erősen elhanyagolom. Most végre kicsit helyreáll az egyensúly. Csongi unokaöcsém névnapjára készült a napkendő. Egy régi női blúzból szabtam két téglalapot 105*12 és 26*40 cm (plusz varrásráhagyás), beszegtem és összevarrtam az elejére egy meglévő sapkáról vett méret alapján simlit varrtam, ja és kapott egy oroszlánt is.



Nagyon hamar kész van, a nyakára is rálóg hátul és akármekkora fejre passzol.

Régiből újat

Szenvedélyes ruhaátszabó vagyok. Sajnálom kidobni a már nem hordott felnőtt ruhákat. Most egy régi lenvászon nadrágot szabtam szét a nadrágszár belső varrásánál, a középvarrásnál és levágtam a derékrészt. A kapott két darab anyagból kiszabtam a 128-as méretű nadrág darabjait. Így az oldalvarrást és a zseb bevarrását megspóroltam és néhány rátét tulipánnal díszítettem. Utána már csak összevarrni kellett, új gumis derékrészt kapott és végül felhajtás.

Cipzár táska kislányoknak


Luca ebben a rózsaszín cipzár táskában hordja a balettfelszerelését. Az unokatesók is elirigyelték tőle, úgyhogy készült Boginak egy piros, a pöttyös ruhájához, amit végül mégis megkapott a szülinapjára.



Enikőnek pedig egy kicsit nagyobb kék-türkiz csíkos a csíkos nadrágjához.