2009. március 30., hétfő

Az 5 évesek tudják...

Bogi unokahugomnak áprilisban lesz az ötödik születésnapja. A lányok már tudják, hogy valamit varrni fogok nekik. Néhány hete a leendő szülinapos így kezdte:
-Dóóóriiii, a szülinapomra olyat varrjál nekem, ami fodros, pörgős és csíkos!
Rendesen feladta a leckét a kisasszony, különösen azért, mert már varrtam neki egy pöttyös ruhát a szülinapjára. Félve kérdeztem meg tőle, hogy pöttyös nem lenne jó? A válasz letaglózótt:
-Nem akarok Pöttyös Panni lenni!

Tudomásul vettem.. és elkezdtem tervezni a csíkos kollekciót.
Boginak készült egy fodros, pörgős, csíkos kisruha. (Burda 2006/6, 138-as modell, 110-es méret)Ha már csíkosat kívánt a hölgy, akkor a Lucának és Eninek is készült szoknya és felső. (Szoknya: Burda 2006/7, 143-as modell, 116 és 128-as méret; Felső leírása korábban)

3 megjegyzés:

Lidércke írta...

Nagyon aranyosak ezek a kis ruhák! :) A piros-fehér pöttyösek különösen belopták magukat a szívembe. :))
Én is örülök, hogy két fiú után lett egy lányom is, mert hasonló cuccokat fogok varrni Micinek. Végre ruha a sok nadrág, pulcsi után... :)

A címkéidet milyen szalagból készítetted? Nagyon klasszak!

kedora írta...

Lidércke, örülök, ha inspirálnak a kisruhák. A szalag egyszerű röltexben kapható 1 cm széles danúbia (szövött szalag).

Sziranszki írta...

Szia!
Az én kislányom, ha zenét hall, rohan a szekrényéhez, mert pörgős szoknyak kell neki, különben nem tud táncolni (ill. össze-vissza ugrálni :). Nagyon tetszenek a ruháid! El tudom képzelni Zsófit is hasonlóban :). A lányok biztosan örömmel fogják hordani!