2009. szeptember 7., hétfő

Anya, kövérnek látszom...

Ma reggel az óvodába készülődés közben a következő kép fogadott. Luca lányom felöltözve az ágyon fekszik és szenved. Aggódva kérdeztem tőle, hogy fáj-e valahol. Nem, más a baj: Anya ebben a ruhában kövérnek látnak... Megállt bennem az ütő, micsoda??? ezt meg honnét vette? A kisasszony a "valóságban" meglehetősen nyurga, vékony testalkatú. Nyáron a kétrészes fürdőruha vásárlásánál két számmal a tesmagasságánál kisebb méretet kellett neki vennem, mert a magasságának megfelelő méret leesett róla.
A bűnös ruhadarab pedig egy lenge tunika, ami valóban nem passzos, de szerintem elég trendi. Soha senkitől nem hallott olyat, hogy ő kövér lenne. Vagy ez a szörnyű érzés genetikailag bennünk van? Sok filmet láttam könyvet, cikket olvastam a mai fiatal lányok önértékelési, táplálkozási problémáiról, de nem gondoltam, hogy a leányzó 5 és fél éves korában kezdi...

1 megjegyzés:

Mtunde írta...

Te jó ég, mi vár ránk, anyákra?!? Erre aztán senki nem készít fel minket. Luca és a kövérség! Na, ez tényleg valami genetikailag kódolt aggodalom lehet!