2010. augusztus 11., szerda

Varrjunk fürdőbugyit!!!

Bár lassan végéhez közeledik a nyár, még hasznos lehet egy egyszerű fürdőbugyi recept. Ja igen még varrok is, bár a nyári szezonban a horgolás egyszerűbben kivitelezhető, mint a varrás. A júliusi Burdában láttam egy aranyos kislány fürdőruhát, de azt csak ötletadónak jegyzem meg. Végül nem azt varrtam meg.

Fogtam egy bugyikát és lerajzoltam. Ez lett a szabásminta. Varrásráhagyással kiszabtam fürdőruhaanyagból.Vékony, max. fél centi széles gumit cikkcakk öltéssel a belső ívek fonákjára varrtam fél centire az anyag szélétől a gumit varrás közben kicsit húzva. A gumit behajtva az anyag színoldaláról cikkcakk öltéssel beszegtem az íves oldalakat, varrás közben a gumit kifeszítettem, hogy egyenletes legyen a varrás. A bugyi elejét és hátsó oldalát is ugyanígy, gumival behúzva leszegtem.

Végül hozzávarrtam négy megkötőpántot.

Több méret is készült az otthon fellelhető kislánypopsik arányában.A megkötő bevarrásánál próbálkoztam azzal is, hogy csak egy házat varrok a megkötőnek elöl és hátul, de ez a megoldás csak akkor működik, ha nagyon szoros a gumiház, mert különben a bugyi elcsúszik. Végül a fent leírt hozzávarrós megoldás biztonságosbbnak tűnt.

1 megjegyzés:

Nóra írta...

Nagyon helyesek! :-) Különösen a harmadik tetszik a kis virággal.