2011. december 12., hétfő

Bölcsis hátizsák

Kedves barátnőm kért meg arra, hogy tündéri kislányának varrjak egy bölcsibe járós hátizsákot. Két szempontnak kellett megfelelnem, az egyik, hogy állítható legyen a pántja, a másik pedig az, hogy egy A/5-ös füzet + alvós állat beleférjen. Amit még fontosnak tartottam, hogy könnyen zárható/nyitható legyen és szélesen ki lehessen nyitni a száját. Korábbi ovis hátizsákot elvetettem, mert nem felelt meg mindenben a szempontoknak. Fogtam egy itthon fellehető patkó alakú ovis hátizsákot és levettem a méreteit. Így kaptam két fölül lekerekített téglalapot és két hosszú csíkot. Kiszabtam kétszer a hátát/elejét és a csíkokat a külső és a béles anyagból illetve vékony flízből. A hátára ilyen módon varrtam föl a pántokat.
A két pánt közé bevarrtam a cipzárat, az elejét és hátát alul összevarrtam és az oldalrészt folytatólagosan hozzávarrtam az elejéhez és hátához.

A  cipzár mellé kerülő hosszú bélésrészt visszahajtva levasaltam és úgy varrtam a bélés elejéhez/hátához. Fonákjára fordítottam a bélést és beletettem a táskába. Odatűztem gombostűkkel a cipzár mellé és kívülről a cipzár mellett keskenyen letűztem.

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Roppant formásra sikeredett! :o)

kedora írta...

Köszi.