2012. február 23., csütörtök

Tél végi hajrá

Már lassan tavaszodik, mindenki örömére, de még hátra volt életem első kesztyűje, amit el kellet készítenem. Ez még csak egy kezdemény az igazi kesztyűkhöz képest, hiszen ujjatlan. De valahol ezt is el kell kezdeni, nem igaz?
 fonal: barka/szerpentin, minta: saját


A "férfi szívet is megmelengető" szetthez már csak az alul megbújó sapka hiányzik. :)

7 megjegyzés:

borsoo írta...

Tünde, Te csavart sima szemeket kötsz vagy csak a szemem csal?

Mtunde írta...

Fúú, ha tudnám, mi az a csavart sima szem. :) Nem tudom, de nagynéném máshogyan köti a szemeket, azt már láttam, egyszer meg is tárgyaltuk. Meg kéne mutatnom, és akkor kiderülne, vagy megnézni, hogy mi a "szabványos". Hol/miből látod a csavarást? Hátha úgy tudok válaszolni.

Mtunde írta...

Orsi, kiműveltem magam, és IGEN, csavart sima szemeket kötök. :) Nem tudom miért, szerintem még tinikoromban egyszer megtanultam kötni, aztán utána emlékezetből újra elővettem, és valami miatt a tű hátulján lévő szem esett kézre, és azóta is azt kötöm le. Most ahogy néztem, ez passzénál még előnyös is. Utána már nem kéne. :)

Otthon Művek írta...

Én is ezen a télen kötöttem először kesztyűt, szintén ujjatlant, illetve van egy fél hüvelykujja... Valamiért azt hittem eddig, hogy a kesztyű nagyon bonyolult dolog, pedig ugye, nem is az! Szép a kesztyűd, tetszik!

Mtunde írta...

Adél, köszi, és jó, hogy megint kommenteltek, így hogy visszaköltöztünk!

MrsYarnart írta...

én is így kötök szerintem.(a szem hátső szálába öltök) igaz, ha körben kötök, a sima szemeket máshogyan veszem le, mert akkor nekem is csavarodik.szerintem én a fordítottakat sem normálisan kötöm. Tünde, neked is csak körben kötve mutatkoznak így a szemek?

Mtunde írta...

Most, hogy felmerült ez a kérdés, arra gondoltam, csinálok néhány próbát, hogy hogyan is nézne ki, ha máshogyan kötném, meg ha nem körben kötném, stb. Aztán meglátjuk, mi a különbség.
Éva, igen, a fordítottakat sem szabványosan kötöm. :) Majd abból is csinálok mintát, ha kiműveltem magam.
Fúú, milyen jó kis feladat lett ebből. :)