2013. december 27., péntek

Ajándékok - másoknak

Idén horgoltam talán a legtöbbet  a Freshkának köszönhetően, és idén készült a legkevesebb alkotás a magam és mások örömére. De még a munkám mellett is ki tud kapcsolni a bökögetés, sőt, vannak terveim is, hogy miket szeretnék még kipróbálni, szeretnék megtanulni komolyabban kötni, és egy nagyobb keresztszemes minta is régóta várja, hogy elkészüljön.

Ha kevés is volt az idő alkotni, szerettem volna néhány barátnőmnek kézzel készített apróságokat adni, így készültek Annás Post it sáljai nyomán ezek kis dísz-sálak. Keskenyek, nem melegítenek, viszont nyakláncnak tökéletesek!Csak a képre emlékeztem, és nem tudtam előkeresni hirtelen a leírást, így egy kicsit másképpen alakultak az én sáljaim. Egy hosszú láncszemsorból (Fonaltól és tűtől függően x40 + 10 szemmel kellett kezdenem.) visszafordulva készítettem 10 egyráhajtásos pálcát, majd 30 láncszemet, és kihagyva az első láncszemsorból 30 szemet megint leöltöttem 10 1rhp-át. Így tovább a végéig. Utána megint fordultam és visszafele megint ismételtem. A végére meg rojtokat tettem.
Drops Viscose és Vattacukor fonalakat használtam. Egyik elegánsan csillog, a másik puha és légies, néha kevertem is őket. :)


Nincsenek megjegyzések: