2011. április 10., vasárnap

Régiség-játék

Megint egy kis játékra hívlak benneteket. Most csak úgy, a játék kedvéért. Hétvégén lefotóztam néhány örökségemet, és kíváncsi vagyok, tudjátok-e, mi micsoda. Van, ami könnyebb, van ami nehezebb. Mármint rájönni, persze, ha van ilyen nektek is, akkor a legkönnyebb. Nagymamai örökség mind. A varrógép is, amin díszelegnek. A horgolt terítő pedig anyai nagymamám anyukájának a műve, tehát van vagy 70 éves. Kevés régiségünk van, nem is cél, hogy sok legyen, de 1-2 ilyen személyes tárgy, hátha még használni is tudom, sokat jelent.
Szóval mi ez a 2 tárgy?

3 megjegyzés:

agibo írta...

Az egyik talán egy hímzőráma (bár az asztalra rögzítés módja egy kicsit elbizonytalanít, a másik pedig egy kalaposok által használt forma. Ezen formázták a kalapokat. A pontos nevét nem tudom.

Otthon Művek írta...

Már többször megnéztem, de nem tudok rájönni.
Szóval itt vagyok, játszanék, de béna vagyok.
Mindenesetre a dédi terítője nagyon szép.:)

Mtunde írta...

Agibo gyakorlatilag kitalálta. Igen, az egyik egy hímzőráma. Apai nagymamám használta, asztalra rögzítette, és így 2 kézzel, iszonyat gyorsasággal, és nagyon szépen hímzett. Jómagam csak keresztszemesekre vállalkozok. :) A másik pedig anyai nagymamám kalapos-segéd múltjából való. Igen, ezen formázták a kalapokat, pár éve még otthon ő is csinált ilyet, pl a horgolt sapkákat is ezen gőzölte formára. Ma pedig az én sapka-fotó kellékemként élheti tovább az életét.